keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Esteettömyystyöryhmä kokoontui tänään 12.11.14

Esteettömyystyöryhmä pohti 12.11.14 liikuntahallin piha-alueen liikennejärjestelyjä esteettömyyden ja liikenneturvallisuuden näkökulmasta
 
Vanhus- ja vammaisneuvoston yhteinen esteettömyystyöryhmä kokoontui tänään. Tiemestari Pasi Pohjola esitteli Ely-keskuksen ja Kuusamon kaupungin vuonna 2008 tehdyn esteettömyysselvityksen tähän mennessä toteutetut tiet, kadut ja kaupungin rakennukset. Suurin osa muutoskohteista on jo toteutettu ja loputkin etenevät. Esteettömyysselvitys on päivitysvaiheessa yhdessä Ely-keskuksen kanssa. Päivitystyö valmistunee tämän vuoden loppuun mennessä. Esteettömyystyöryhmä antaa oman näkemyksen päivitettävään esteettömyysselvitykseen pohjautuen vammaispoliittiseen ohjelmaan ja esteettömyystyöryhmässä esille tulleisiin asioihin.

Esteettömyystyöryhmä keskusteli vuoden 2015 talousarvioesityksestä. Kaupungin investointiohjelmassa on mm. kirjaston ulkotilojen esteettömyysremontti. Kohdentamattomista määrärahoista on talousarvioesityksessä ehdolla kaupungintalon yleisötilojen inva-wc muutostyö.

Esteettömyystyöryhmä jatkaa työskentelyä helmikuun loppuun 2015. Sen jälkeen toimialojen esteettömyysasiantuntijat (yhdyskuntatekniikka Pasi Pohjola ja Jyrki Oikarinen, kasvatus- ja sivistys Anniina Määttä sekä perusturva Anne Kurvinen) yhdessä vanhus- ja vammaisneuvoston kanssa kehittävät  kaupungin esteettömyysasioita.
Esteettömyystyöryhmän jäseniä ovat  Nevala Veikko vammaisneuvosto, Vähäkuopus Jouko kokemusasiantuntija, Siikaluoma Liisa vanhusneuvosto, Määttä Kauko vanhusneuvosto, Elina Kemppainen vammaisneuvosto, Vuokko Käsmä vammaisneuvosto, Määttä Anniina vammaisten lasten kotihoidonohjaaja, Pohjola Pasi tulosaluejohtaja kunnallistekniikka, tiemestari, Oikarinen Jyrki rakennuttajainsinööri, Mankinen Mika toimialajohtaja yhdyskuntatekniikka ja Kurvinen Anne sosiaalityöntekijä, vammaisneuvoston sihteeri.

terveisin
Anne työryhmän puolesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti